سه‌شنبه ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۵ - ۱۳:۱۴
قدرت بازدارندگی ایران عامل بازنگری اروپا در سیاست‌های منطقه‌ای است

یک کارشناس مسائل سیاسی تاکید کرد: اقتدار ایران در حوزه نظامی و امنیتی در خلیج فارس و تنگه هرمز کاملاً آشکار است و این موضوع در معادلات منطقه‌ای اثرگذار بوده است.

حسن هانی‌زاده، کارشناس مسائل سیاسی، در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری حوزه در تهران، با اشاره به تغییر موضع رئیس ‌جمهور فرانسه درباره اعزام ناو هواپیمابر «شارل دوگل» به منطقه و خلیج فارس گفت: اعلام اولیه امانوئل مکرون درباره اعزام این ناو با هدف بازگشایی تنگه هرمز با واکنش و هشدار جدی ایران از سوی دستگاه دیپلماسی و نیروهای مسلح مواجه شد.

وی افزود: پیش از این نیز آمریکا با اعزام ناوهای جنگی از جمله جرالد فورد، آبراهام لینکلن و جورج بوش به منطقه تلاش مشابهی انجام داده بود که به نتیجه مطلوب نرسید. موضوع حضور ناوهای نظامی قدرت‌های غربی در منطقه موضوع جدیدی نیست، اما ایران با اقتدار نظامی و سیاسی خود توانسته بازدارندگی مؤثری ایجاد کند.

این کارشناس سیاسی با اشاره به عقب‌نشینی اخیر فرانسه اظهار کرد: این تغییر موضع نشانه وجود شکاف و چندقطبی در میان کشورهای اروپایی و آمریکا است و نشان می‌دهد ایران از قدرت بالایی برای چانه‌زنی و شکل‌دهی به گفتمان منطقه‌ای برخوردار است.

هانی‌زاده تصریح کرد: فرانسه در مقطع کنونی تا حدی مسیر خود را از آمریکا جدا کرده و این مسئله می‌تواند آغازگر مرحله جدیدی در روابط ایران و اتحادیه اروپا باشد؛ به‌ویژه میان ایران و فرانسه که در گذشته نیز در برخی مقاطع نسبت به سیاست‌های آمریکا مواضع متفاوتی داشته است.

وی ادامه داد: عقب‌نشینی مکرون از اعزام ناو جنگی می‌تواند نشانه‌ای مثبت برای کاهش تنش‌ها و فراهم شدن زمینه تعامل سازنده‌تر میان ایران و کشورهای غربی باشد.

این کارشناس در پاسخ به تأثیر این رویکرد بر سیاست خارجی اروپا در منطقه خلیج فارس گفت: اقتدار ایران در حوزه نظامی و امنیتی در خلیج فارس و تنگه هرمز کاملاً آشکار است و این موضوع در معادلات منطقه‌ای اثرگذار بوده است.

وی با اشاره به ناکامی سیاست‌های آمریکا و رژیم صهیونیستی در تغییر معادلات منطقه افزود: مجموعه تحولات اخیر، از جمله ناکامی‌های نظامی و امنیتی در منطقه، موجب شده برخی کشورهای اروپایی در سیاست‌های خود بازنگری کنند و مسیر مستقل‌تری نسبت به آمریکا در پیش بگیرند.

هانی‌زاده تأکید کرد: این شرایط می‌تواند زمینه‌ساز کاهش تنش‌ها و افزایش اعتمادسازی در منطقه، به‌ویژه در تنگه هرمز باشد.

وی در ادامه درباره صداقت مواضع اخیر رئیس‌جمهور فرانسه گفت: باید دید در آینده آیا مکرون به گفته‌های خود پایبند خواهد بود یا خیر. در هر صورت، فرانسه به‌عنوان یک قدرت اروپایی باید در قبال تحولات منطقه‌ای رویکردی مسئولانه داشته باشد، چرا که هرگونه ماجراجویی می‌تواند بیشترین آسیب را متوجه خود این کشور کند.

این کارشناس مسائل سیاسی در پایان خاطرنشان کرد: تجربه نشان داده فرانسه در مقایسه با برخی کشورهای غربی، سیاستی نسبتاً معتدل‌تر در قبال منطقه غرب آسیا دارد و تلاش می‌کند روابط خود با کشورهای اسلامی و ایران را در چارچوبی مبتنی بر منافع مشترک حفظ کند.

انتهای پیام/

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha